Weerbaarheidstrainingen

Over mij

Mijn naam is Jelke Weima en ben woonachtig in Assen. Ik ben bokstrainer, personal trainer en weerbaarheidstrainer. Met veel plezier en passie verzorg ik weerbaarheidstrainingen voor jong en oud. Mijn missie is om mensen de tools te geven om de beste versie van zichzelf te worden. Dit door meer zelfvertrouwen te ontwikkelen met behulp van weerbaarheidstrainingen, coaching en sporten. Ik daag jou uit en bouw daarmee aan jouw zelfvertrouwen! Zodat jij obstakels letterlijk en figuurlijk gaat overwinnen. Ik breng op professionele wijze jouw wensen, verbeterpunten en doelstellingen in kaart en maak hier de juiste strategie voor op.

Zelf ben ik op 7-jarige leeftijd begonnen met Tae-Kwondo omdat ik last had van astma, bronchitis en hooikoorts. Volgens mijn toenmalige huisarts kon ik door het beoefenen van een vechtsport, mij het beste lichamelijk ontwikkelen en mijn ademhaling beter onder controle krijgen. Naast het verbeteren van mijn lichamelijke conditie en het overwinnen van mijn astma, kreeg ik meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen door Tae-Kwondo. Het psychische gedeelte van sporten vind ik dan ook fascinerend, hoe push je jezelf steeds verder en verder, om je grenzen te kunnen verleggen.

Op 12-jarige leeftijd ben ik met de motorsport in aanraking gekomen, mijn vader kon destijds een oude Kawasaki op de kop tikken en toen ben ik begonnen met motorcross in Baggelhuizen. Later ben ik gaan grasbaanracen en ik heb nog een seizoen ijsspeedway gereden. Hierdoor heb ik in Oostenrijk, Duitsland en Assen het op mogen nemen tegen o.a. Russen, Duitsers, Tsjechen en Oostenrijkers. Met als hoogtepunt een thuiswedstrijd om de Roelof Thijs bokaal in de Bonte Wever! Om voor vrienden en familie het op te nemen tegen andere ijsspeedwayers, op een motor zonder remmen met spikes van 6 cm, was wel heel gaaf! Rond mijn 23e ben ik begonnen met boksen en na een half jaar bokste ik mijn 1e wedstrijd in Leeuwarden. Boksen is in mijn ogen de ultieme combinatie tussen conditie, fysieke kracht, snelheid, slimheid en mentale kracht. Het is niet alleen maar naar voren lopen en dom rammen, er moet een gedachte achter zitten anders red je het niet. Je moet aanvallen, verdedigen, overnemen, nadenken, uitlokken, aanpassen. Het is soms net schaken, hoe kan ik het beste mijn tegenstander verslaan?

Inmiddels ben ik gestopt met wedstrijden en heb ik o.a. Strong Mindz opgericht. Hiervoor geef ik veel trainingen op scholen om kinderen meer zelfvertrouwen te geven en hun zowel fysiek als mentaal sterker te maken. Daarnaast ben ik jarenlang trainer bij Boksvereniging Assen geweest en gaf ik o.a. training aan kinderen en was ik de hoofdtrainer van RTC-Noord waarin ik de talenten van de 3 noordelijke provincies mocht begeleiden. Ik kan goed met kinderen omgaan en ik vind het belangrijk om ze te stimuleren om zodoende de beste versie van zichzelf te mogen ontwikkelen. Ik wil mijn (sport)ervaring dan ook graag delen met anderen en zodoende ben ik Strong Mindz begonnen. Mocht je benieuwd zijn geworden of wil jij meer informatie? Neem dan contact met mij op! Jij kan mij bereiken op 06-85117538 of gebruik maken van het contactformulier.

Opleidingen:

  • Bokstrainer – aangesloten bij de Nederlandse Boksbond.
  • Fitnesstrainer A – aangesloten bij NL Actief.
  • Rots & Water weerbaarheidstrainer – aangesloten bij Gadaku Institute.
  • Level 2 & 3 Trainer bij Fitland.
  • Medical Trainer – Bovenste & Onderste Extremiteiten.
  • Sport & Voeding.
  • AED & Reanimeren.
  • BHV.