Individuele coaching volwassenen

Naast groepstrainingen bieden wij ook individuele coachingstrajecten aan voor volwassenen.

Wij zijn geen psychologen, 1e of 2e lijns hulpverleners maar wij zijn ervaringsdeskundigen met een groot empathisch vermogen. Wij kijken naar de persoonlijke omstandigheden van iemand en kijken naar wat diegene nodig heeft. Immers niemand is hetzelfde en jij dient ook niet altijd hetzelfde pad te bewandelen als iemand met soortgelijke obstakels. Jelke pakt het fysieke gedeelte aan, misschien zit er heel veel woede in jou of onverwerkte emoties die je diep hebt weggestopt. Deze gaan wij o.a. tackelen met boksen, slam ball en/of de battle rope.

Jij kan je misschien inbeelden dat je een heel ander gesprek krijgt, als jij eerst 20 minuten op de bokszak los gaat. Hierbij komen er vaak heel veel emoties vrij en daar gaan wij dan over praten. In plaats van dat twee personen statisch tegen over elkaar gaan zitten een gesprek gaan voeren. Praten werkt tot een bepaalde hoogte, de volgende stap is emoties opwekken in combinatie met sporten en het hier over te hebben om het een plekje te kunnen geven. Wij hebben gezien en gemerkt dat sporten een wezenlijk verschil kan maken om het zelfvertrouwen te vergroten, beter voor jezelf op te leren komen en onverwerkte emoties leren te verwerken.

Wij willen proberen het beste uit jou te halen zodat jij je verder kunt ontplooien en dit doen wij stapje voor je stapje. Immers, gedrag wat wij al 10 jaar, 20 jaar of soms nog langer onszelf hebben aangeleerd is ook niet zomaar afgeleerd.

Stefanie gaat met jou in gesprek; waarom doe jij de dingen die jij doet? Waarom werkt ons brein zo en wat kunnen wij hieraan veranderen? Wat zijn logische vervolgstappen, wat zijn realistische gedachten en hoe kunnen wij helpende gedachten in ons brein implementeren? Zo gaan wij jou stapje voor stapje helpen om de beste versie te worden die jij kunt zijn!

We zijn eraan gewend te denken dat onze geest en lichaam twee losstaande entiteiten zijn die niet veel met elkaar te maken hebben. Maar dat is niet het geval. Lichaam en geest vormen elkaar en werken samen. Ze zijn helemaal niet van elkaar gescheiden. Sterker nog, de samenwerking tussen lichaam en geest is van fundamenteel belang voor onze gezondheid.

Deze trajecten kunnen ingezet worden bij o.a.: onzekerheid, faalangst, trauma, rouw, moeite met emoties, slecht zelfbeeld, burn out, depressie.

Onderzoekers hebben ontdekt dat lichaamsbeweging, ongeacht onze leeftijd of conditie, geweldige effecten heeft op ons leervermogen en onze emoties. Veel psychische problemen kunnen worden behandeld en opgelost door middel van sport en lichaamsbeweging. 

Tijdens de intake worden onze gezamenlijke doelen vastgesteld en hier gaan we zowel fysiek als mentaal mee aan de slag. Wij maken gebruik van o.a. EFT (dit is een soort EMDR), cognitieve gedragstherapie, gesprekken en boksen.

‘Waarom boksen?’ zal je misschien denken, maar bij boksen kun jij je niet verschuilen achter iemand anders. Daarnaast kom je jezelf mentaal en fysiek tegen met boksen. Boksen geeft je ook meer energie want er komen stoffen vrij zoals; serotonine, endorfine en dopamine. Deze ‘gelukshormonen’ geven je een goed gevoel, meer zelfvertrouwen, verminderen stress en zorgen ervoor dat je beter slaapt. Daarnaast wordt je lichaam tijdens boksen tot het uiterste gedreven en maximaal uitgedaagd.
Het gevolg hiervan is dat je bloedsomloop maximaal gestimuleerd wordt en daardoor gaat er meer zuurstof naar je hersenen. Wat weer zorgt voor meer concentratie en daarna ben je weer een stuk productiever in je werkzaamheden.

De voordelen van boksen tijdens het traject zijn:

Meer zelfvertrouwen.
Je verlegt grenzen, je kunt je verdedigen, je wordt sterker, dit zorgt voor een positiever beeld van jezelf.

Je wordt weerbaarder.
Je wordt sterker en leert jezelf te verdedigen. Zo verhoog je je lichamelijke en geestelijke weerbaarheid. Je kunt tegenslagen beter doorstaan.

Je kunt je emoties fysiek uiten.
Emoties zoals angst, stress, verdriet, rouw, onrust, boosheid, agressie, kun je op een gecontroleerde ontladen door te boksen. Dit voelt erg bevrijdend.

Minder stress.
Er komt emotionele spanning los, daardoor voel je je kalmer en verminderen spierspanningen. Ook zal het hormoon cortisol dalen, waardoor stress afneemt.

Boksen activeert de endorfineproductie.
Endorfine heeft als taak om fysieke pijn te verminderen en tegelijkertijd een gevoel van geluk te creƫren.

Betere conditie en een gezonder lichaam.
In een fit gezond lichaam voel je je beter, zowel geestelijk als lichamelijk.

Ben jij nieuwsgierig en/of wil jij een vrijblijvend intakegesprek inplannen?

Heb je interesse in een coachingstraject voor je kind? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.